• A Lionhead Studios a Fable 4-en is dolgozott
  • A játék sötétebb, komorabb lett volna az elődöknél
  • Unreal 4 motort használtak a fejlesztők
  • A játékot a Legends-dzel együtt törölték
  • Bezárt a Lionhead

A Lionhead bezárása látszólag a Fable: Legendsnek tett keresztbe leginkább, a neves stúdió azonban egy számozott folytatást is szeretett volna tető alá hozni.

A Fable 4 a Eurogamer forrásai szerint egy steampunk alkotás lett volna, méghozzá R, azaz felnőtt korhatár besorolással: a sztori a brit mitológiát keverte olyan valós eseményekkel, mint Hasfelmetsző Jack gyilkosságai, illetve irodalmi alkotásokkal, például Dr. Jekyll kálváriájával.

"Viktoriánus témát akartunk, Jules Verne összes szarságával. Szóval igen, a Fable 4 komorabb, komolyabb lett volna" -- mondta John McCormack, a sorozat művészeti irányvonalért felelős embere.

McCormack ezen felül egy csomó egyéb dolgot elárult, például hogy az Unreal 4 motort eredetileg a Fable 4-hez licencelte a Lionhead. A Microsoft azonban, bár a korábbi játékok is sikeresek voltak, egy free-to-play játékot szeretett volna kiadatni a csapattal, így a Fable 4 tervei fiókba kerültek, és a Fable: Legends került fókuszba. A többi már történelem: a játék a bétafázis kellős közepén mondott búcsút, a Microsoft pedig még azokat a kiadókat is lekoptatta, akik meg szerették volna venni a Lionheadet.