The Elder Scrolls 5: Skyrim

A Skyrimhez pedig a közelmúltban jelent meg a Falskaar nevű kiegészítő, ami bizony többet ad a játékhoz, mint a legtöbb hivatalos DLC, és sokkal többet, mint eddig bármelyik mod tudott. Sokan már az év modjának tekintik.

A modban kapunk egy 2-3 Skyrim tartománynak megfelelő méretű, teljesen új szigetet (bár hozzá kell tenni, hogy az alapjáték objektumait használja, ezért a látványvilág nem sokban fog különbözni az ottanitól, marad a „virtuális Norvégia”, azaz fenyves-sziklás-havas váltakozás), hozzá pedig egy 9 küldetésből álló fő történetszálat és 17 mellékmissziót, ami a készítők szerint 20-30 óra játékidőt biztosít. A küldetésekhez új szinkronhangok és új zenék járnak (ezeket a fenti videóban meghallgathatjátok), továbbá pár új tárgy, varázslat és kiáltás, és persze dungeonök. Mindehhez pedig nem szükséges egyik hivatalos DLC sem, csak az alapjáték. Erősen ajánlott kipróbálni, nem fog csalódást okozni!

The Elder Scrolls 5: Skyrim - Falskaar mod letöltés

Age of Empires 2 HD

A pár hónapja megjelent Age of Empires 2 HD egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és végre eljutottunk addig, hogy a microsoftos játékoktól megszokott állandó „Out of sync” probléma is ritkasággá vált multiplayer módban a patcheknek köszönhetően, így a modok is szépen szaporodnak a Steam Workshopban. Ezek közül érdemes kiemelni az Ozhara nevű felhasználó csomagjait, mert nagyon szép „hádésítő” modokat hozott össze, ami kell is, ugyanis a „HD” betűszó az alapjátékban mindössze annyit takar, hogy egészen Full HD-ig lehet feltornászni a felbontást, de minden grafikai elem marad az 1999-es eredeti kiadás szintjén.

Az Ozhara's Full Texture Pack V4 nevű mod új, szebb textúrákat ad a fáknak, szikláknak, érclelőhelyeknek (bár az aranylelőhely-textúra szerintem nem kifejezetten szép), és persze a talajnak, pár fokkal szebbé varázsolva a játékot. Habár az Age of Empires 2 HD fejlesztői elmondásuk szerint a grafikus motor cseréjén dolgoznak a szaggatás problémája miatt, remélhetőleg ezen kívül majd még jobb lehetőségeket adnak a modder-közösségnek.

PC Guru Mod-rovat, 7. rész

Végül egy apró mod az Age of Empires 2 HD-hez, a beszédes nevű Unlimited Population, ami, ahogy a neve is elárulja, megszünteti az egységlimitet. Ajánlott vele óvatosan bánni, nehogy diavetítés legyen a vége, ezenkívül pedig fontos, hogy többszemélyes mód esetén mindegyik játékosnak fel legyen rakva ez a kis módosítás.

1 2