A menedzserjátékok viszonylag kis szeletét képezik a játékok nagy tortájának, legalábbis napjainkban. A '90-es évek azonban más idők voltak, olyan mára kult-klasszikus címek születtek, mint a Capitalism, az Industry Giant, vagy éppen Chris Sawyer alkotása, a Rollercoaster Tycoon. A vidámpark-építés számtalan önfeledt, vidám percet kínált annak a négymillió embernek, akik 2002-ig megvették a játékot. A Rollercoaster Tycoont jó néhány folytatás követte, de minőségben csak a 2016-os Planet Coaster közelítette meg a nagy elődöt.

A Planet Coaster 2016-os megjelenésekor azonnal lenyűgözte a játékosokat, hiszen a tökéletes szabadságot adta meg azoknak, akik a tökéletes szórakoztató parkot akarták megépíteni. Az Egyesült Államok leglátogatottabb családi attrakciói közé tartoznak ezek a létesítmények, a Planet Coaster pedig megadja a lehetőséget arra, hogy bármit megvalósítsunk, amit csak elképzelünk. Persze nemcsak az építkezés lesz a feladat, ha elromlik valami, akkor szerelőt kell hívni, ha új emberre van szükség a park működtetéséhez, akkor munkaerőt kell keresni. Ehhez kapcsolódnak a financiális feladatok, a parkon keresni kell, vagyis úgy kell építkezni, hogy az bevételt hozzon, amiből ki lehet fizetni az alkalmazottakat, és a fejlesztésről sem szabad elfeledkezni, hiszen az állandó megújulás jelenti egy vidámpark lényegét.

A kampány csak oktatómódként szolgál, az igazi kihívást a Challenge és Sandbox mód jelenti. Már a játék legelején több ezer elem közül lehet választani, és ez a Planet Coaster Console Edition egyik negatívuma, hiszen a menüpontok között egérrel nagyon könnyű navigálni, azonban ugyanezt analóg stickkel megtenni már jóval nehezebb. Ugyanakkor, ahogy minden, gyakorlással és még több gyakorlással ez is megszokható.

A Planet Coaster egy színes-szagos, vidám játék, amit érdemes kipróbálni, még akkor is, ha nagyon sokan kiabálnak, hogy "fúj, a Sony megint sz**t adott!". Elég csak megnézni a Planet Coaster Steam játékadatlapját, ahol több, mint 42 ezer „nagyon pozitív” értékelést kapott a Frontier alkotása. Ez pedig garancia a minőségre, és arra, hogy a Sony tudja mit csinál, amikor kiválasztja a PS Plus aktuális címeit.