Természetesen júliusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban három ajándék cím tölthető július 7-től egészen a hónap végéig. Ebben a hónapban az NBA 2K20-at, az ERICA-t és a Rise of the Tomb Raidert zsákolhatjuk be. Most az utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Lara Croft 2013-ban kapott új életre, amikor némi mélyrepülés után a Crystal Dynamics rebootolta a sorozatot és elhozta nekünk a mezei egyszerűséggel csak Tomb Raiderre keresztelt programot. Ebben az Uncharted-játékokat idéző, feszes akciókkal teli kalandban egy sokkal valóságosabb Larát kaptunk, akinek még fel kellett nőnie családja nevéhez. Jamatai szigetén erre bőven volt is lehetősége, ám az ott átélt kalandok nem múltak el nyomtalanul.

Megszállottság

A Tomb Raidert majdnem három évvel követő folytatásban, a Rise of the Tomb Raiderben már egy naivitásától megfosztott, poszttraumás stressztől szenvedő, és igencsak megszállott Larát kaptunk. Miután Jamatai-on tanúja lett a természetfeletti létezésének, hamar apja nyomdokába lépett, aki az örökéletet biztosító Divine Source-t kutatta. Lara persze nem csak azért akarja meglelni az ereklyét, hogy azt az emberiség javára fordítsa, sokkal személyesebb célok vezérlik: szeretné helyreállítani apja és a családja reputációját.

A kutatás azonban nem veszélytelen. Szibéria jeges környezete már önmagában is halálos lehet, hiszen Larára éhes farkasok és rettenetes medvék lesnek. Ám még náluk is veszélyesebb a Croftokkal régóta hadilábon álló, ősi szervezet, a Trinity, ami a legjobb haditechnikai felszereléssel, egy komplett hadsereggel és egy elvakult vallási fanatikussal érkezik a helyszínre, hogy még Lara előtt (vagy az ő élete árán) megszerezze a Divine Source-t.

Szabad a sírrablás

A Rise of the Tomb Raider legnagyobb újdonsága elődjéhez képest, hogy sokkal nagyobb és szabadabban bejárható játékteret kapott. Ezeken a területeken rengeteg felfedeznivaló rejtőzik. Ősi sírok, letűnt városok romjai, valamint Szovjet munkatáborok és bányák maradványai várnak ránk. Ezeknél a gógyinkat is be kell vetnünk, ha meg akarjuk szerezni kincseiket – bár a szürkeállomány azért nem lesz halálra dolgoztatva.

Már csak azért sem, mert itt is főleg az akció dominál. Lara a történet kezdetétől fogva képzett harcos, de tehetsége tovább fejleszthető. Még több alaposan feljavítható fegyver és rengeteg új képesség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy eme Terminator jellemzőkkel megáldott régészkisasszonyból pusztító sorscsapást csináljunk.

A Rise of the Tomb Raider tehát jó folytatása lett a Tomb Raidernek, ami 15-20 órára is lekötheti minket, attól függ, mennyit ölünk bele a pályák felfedezésébe. Aki a 100 százalékra hajt, annak egy időre nem lesz oka unatkozni. A játék története is kellemes, bár azért nagy meglepetésekre nem kell számítani, és a sztori vezetése nem olyan feszes, mint az elődben, hála a nyílt területeknek és mellékküldetéseknek. Mégis leköti az embert, így remek választás lehet, ha el akarunk menekülni szobánk hűvösébe a nyári meleg elől.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!