• A Resident Evil: Revelations 2 tartalmaz mikrotranzakciót
  • De csak a Raid módban
  • A respawnt lehetővé tevő kristályokat vásárolhatjuk meg általa
  • A Raid mód az első fejezettől elérhető lesz offline
  • Az online játék csak az utolsó fejezet kiadása után válik elérhetővé

Ha valaki fel akarja robbantani a netet, fogjon egy híres videojáték címet, és kösse össze a mikrotranzakció szóval. A siker garantált. Most a Capcom próbálta ki a módszert a Resident Evil: Revelations 2-vel, csak sajnos elég durva volt a belépő. A dolog ugyanis olyan pletykák formájában jelent meg, hogy már azért is fizetnünk kell, ha elhalálozás esetén nem a fejezet elejéről akarjuk elkezdeni a játékot. Fizessünk a mentésért? He?

Nem csoda, hogy a rajongók kaszát-kapát kapva kutyagoltak a Capcomhoz, megidézve a Resident Evil 4 egyik-másik kellemetlen jelenetét. A lincselés azonban elmaradt, a Capcom a Kotakun át közölte, hogy a pletyka durván ferdíti az igazságot. Ugyan valóban lesz a Resident Evil: Revelations 2-ben mikrotranzakció, de az csak a Raid módban használhatjuk, opcionálisan – a kampányban nincs semmiféle pénzszivattyú.

A Raid módban lesznek majd az úgynevezett életkristályok (life crystals), ezek respawnolják a játékost, ha egy szörnyike kinyiffantja. A kék variánst a napi missziók teljesítéséért lehet kiérdemelni ingyen és bérmentve, és a pirosat vehetjük majd meg a mikrotranzakció keretében. A két kristály között a megszerzésük módján és a színükön kívül nincs különbség, bár ha mindkettővel bírunk, akkor a program a kéket használja el előbb.

És ha már a Raid módnál tartunk, erről további információkat is megtudtunk a minap. A Raid már az első fejezettel elérhető lesz, de ekkor még csak offline fog futni, szólóban vagy osztott képernyős kooperációs módban. A Capcom ígérete szerint az online játékra is lehetőség lesz, de csak az utolsó rész márciusi megjelenése után.

Az első fejezet 54 Raid-misszióval örvendeztet meg minket, a második és harmadik 36-tal, a negyedik pedig 68 küldetéssel bővíti a játékmódot. A pályák a Revelations első és második részéből, valamint a Resident Evil 6-ból lesznek összeválogatva. Minden megvásárolt fejezettel bővül a játszható karakterek száma, végül összesen 15 szereplő közül válogathatunk. Nevesített eddig Claire, Moira, Barry és Gina, no meg Hunk és Wesker, ők ketten viszont csak a kiskereskedelmi forgalomba kerülő változatban kapnak helyet – illetve később külön is megvásárolhatjuk őket.

Természetesen különféle fegyverek és kiegészítők várják majd, hogy szörnyirtásra használjuk őket, ezeket fejlődésünkkel oldhatjuk fel. Mindemellett négyszer annyi képességet fejleszthetünk karakterünkön, mint amennyit az első Resident Evil: Revelationsben.

S végül, de nem utolsósorban megtekinthettek a Raid módról (fent) egy laza húszperces videót, illetve a galériában is felfedezhettek néhány új képet (lent).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!