Az EA a jövő héten, a GamesCom keretében fogja hivatalosan is bemutatni a The Sims 4-et, ám úgy látszik, nem kell megvárnunk a sajtókonferenciát, hiszen már most kiszivárogtak az első részletek a népszerű sorozat legújabb, valamikor 2014-ben megjelenő új részéről.

A The Sims 4 a kiszivárgott információk szerint nagyobb szabadságot ad a kezünkben a simjeink életre keltésében, a kis emberkéink pedig életszerűbben jelennek meg a képernyőinken. A karakterkészítő részletesebb lett, melyben nemcsak a kinézetet, a személyiséget és az életcélokat állíthatjuk be, de a mozgási animációt és a többi simhez fűződő kapcsolatot is. Ráadásul emberkéink immár az érzelmek teljes skáláját érzik és kifejezik: mindent lereagálnak érzelmeiken keresztül, legyen az egy találkozás valakivel, egy ruha, amit ráadsz, vagy a tárgyakkal, környezettel való interakció.

The Sims 4: kiszivárgott részletek és képek

A karakterszerkesztő mellett az épületeink menedzselése is változott az új, szoba alapú építési eszközzel, amivel álmaink otthonát hozhatjuk létre, amit aztán a begyűjthető cuccok összeszedése, különféle események és achievementek teljesítése után elnyert jutalmakkal tovább díszíthetünk. Ezen események során egyébként nemcsak holmikat, hanem ruhákat vagy épp jellemvonásokat is elnyerhetünk simünk számára.

A The Sims 4 továbbá gyönyörű városokat ígér, amik élettől nyüzsögnek, valamint lehetőségünk lesz megosztani a Sims háztartásunkat a közösség többi tagjával és barátainkkal, illetve mi is letölthetünk rajongói alkotásokat, ezzel bővítve a játékunkat.

Fontos tudni, hogy mindezt az EA még nem erősítette meg, s noha nagyon hihető az egész, egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy a The Sims 4 nem követel meg folyamatos internetkapcsolatot a SimCity katasztrofális startjából tanulva. 

The Sims 4: kiszivárgott részletek és képek

The Sims 4 -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert