• A Valve eltörölte a fizetős modok rendszerét
  • Aki vett valamit, az visszakapja a pénzét
  • A cég belátta, hogy hibázott

Rettentően nagy negatív visszhangot váltott ki a Valve azon döntése, hogy fizetős modokat kínáljon, pontosabban megadja a lehetőséget a moddereknek arra, hogy pénzt kapjanak a termékeikért. Ez sokak szerint szembe megy mindazzal, amit a modder közösség képvisel, azzal, hogy pusztán szenvedélyből, a többiek szórakoztatására bővítsék a kedvenc játékukat; még azok is szidták a Valve-ot, akik eddig istenítették, de petíció is indult, illetve a warez is felütötte a fejét.

A cég persze védte a dolgot, de ma már belátták, hogy a helyzet tarthatatlan. Alden Kroll hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a fizetős modok rendszerét eltávolítják. „Azért tesszük ezt, mert nyilvánvalóan nem értjük, mit csinálunk. Az évek során több olyan lehetőséget is bemutattunk, amivel a közösség kap egy szeletet a jutalmakból. Ez eddig mindig működött, de most világos, hogy nem.” -- mondta.

A cég eltávolítja az összes fizetős modot a Skyrim Workshopjából (csak ez az egy játék támogatta ezt), illetve mindenkinek visszaadják a pénzét, aki vett valamit.

Kroll továbbá elmondta: az volt a céljuk, hogy aki akar, az főállásban foglalkozhasson moddolással, és hogy elősegítsék a jobb támogatást, így összességében emelve a modok minőségén, mind a fizetős, mind az ingyenes tartalmak terén -- a célt azonban elvétették, a Valve belátta, hogy alaposan félreértelmezték, mit szeretnének a játékosok.

velemeny-valve.jpg