Ha az Xbox 360-on kitiltanak valamilyen oknál fogva az Xbox Live rendszeréről, az „csak” annyit jelent, hogy nem csatlakozhatsz az online játékhoz, hogy tovább zavard a többi, egyébként becsületes játékost; a játékaid továbbra is nyüstölheted, de csak magányosan -- mindez megváltozik az Xbox One konzolon.

A Microsoft ügyfélszolgálata Twitteren közölte az egyik játékossal: ha egy személyt kitiltanak Xbox Live-ról, akkor elveszíti a hozzáférését a játékaihoz. A szigor azzal van kapcsolatban, hogy minden programot hitelesítenünk kell és a felhasználói profilunkhoz kötni, ezen felül pedig a rendszer naponta ellenőrzést tesz kötelezővé.

Az ügyfélszolgálat arra már nem adott választ, hogy a játékainkhoz milyen módon nyerhetünk újra hozzáférést, s mi történik akkor, ha az önhibánkon kívül feltörik a fiókunkat, vagy éppen az egész rendszert. Az egyetlen támpont tehát az, hogy viselkedjünk rendesen az online térben, s meg se próbáljunk csalni, ezek ugyanis egészen biztosan kitiltáshoz vezetnek -- bár a pontos szabályokat még nem ismerjük.

xbox-one-console.jpg