Notch, a Minecraft atyja a PC Gamernek adott interjút a Mojang 0x10c címet viselő, egyelőre még kissé kezdetleges űrszimulátorával kapcsolatban. A svéd indie-fejlesztő legenda elárulta, hogy többjátékos módot is tervez a különc játékba, melynek főseként egy hatalmas űrhajó irányítása és menedzselése lesz a feladatunk. Az űrutazás egy közel végtelen világegyetemben zajlik, amit bolygók, csillagok és egyéb égitestek népesítenek be. Notch szerint pedig a játékélmény savát-borsát az ezekkel való problémás találkozások sokasága adja.

Példának hozta fel, hogy a játékos le akar szállni egy bolygóra nyersanyagért, ám sajnos a dolog balul sül el és így a leszállórendszernek annyi. Ilyenkor neki kell megjavítania a gépet a legmostohább körülmények között, és bár a valóságban egy ilyen hiba azonnali pusztulást hozna a legénységre, a 0x10c fő ihletőjeként Notch a kultikus Firefly című tévésorozatban látott kalandokat szeretné átélhetővé tenni. Márpedig nincs véresen komoly űropera, mert az pont a stílust öli meg.

Érdekesség továbbá, hogy a játék által futtatott processzoremuláció nemcsak pár hajófunkció üzemeltetésében merül ki, de lehetővé teszi a hajó agyának programozását is. Notch szerint ha egy barátunk írt egy igen eredményes leszállóegység-algoritmust, akkor azt mi is betáplálhatjuk a főkomputerbe, mindezt úgy, hogy a valóságban nem kell ismernünk a programozás csínját-bínját.

A játékhoz egy új tesztvideó is érkezett. A program megjelenéséről persze semmi hír.