• Bejelentették az Apple Arcade szolgáltatást
  • Ez egy előfizetés lesz, amely rengeteg játékot kínál majd
  • Több mint 100 exkluzív cím lesz a kínálatban

A Google az előző héten mutatta be, mivel is készül belépni a videojáték-piacra, de az Apple esetében is régóta pletykálták már, hogy ők is készülnek valamivel. Nos, mostanra ez utóbbi is hivatalossá vált: bejelentették az Apple Arcade szolgáltatást, amely egy játékelőfizetés lesz, hasonlóan például az Xbox Game Pass-hoz.

100-exkluziv-jatekkal-jon-az-apple-arcade.jpg

Ami miatt már most igen komolynak tűnik a szolgáltatás, az az, hogy az Apple rengeteg exkluzív játékkal készül: az ígéret szerint már a megjelenéskor több mint 100 kizárólagos cím lesz elérhető a Apple Arcade-en belül, emellett rengeteg új játék a többi platformmal párhuzamosan itt is meg fog jelenni. Ezek között ott lesz például a Beneath a Steel Sky folytatása, a Beyond a Steel Sky, az Everybody's Gone to the Rapture készítőinek új játéka, a Little Orpheus vagy éppen a Sonic Racing. De a partnerek listája már most rendkívül hosszú - a hivatalos oldalon, illetve az alábbi trailerben bőven kaptok belőlük ízelítőt.

Az Apple Arcade előfizetést egyszerre hat családtag is használhatja majd, méghozzá bármilyen Apple készüléken: a platformok között ott lesz az iPhone, az iPad, a Mac és az Apple TV is. Ráadásul semmi nem lesz internetkapcsolathoz kötve: minden cím játszható lesz offline is, ráadásul a játékok mentesek lesznek bármiféle reklámtól vagy in-app-purchase megoldástól.

A szolgáltatás áráról egyelőre még nem esett szó, az azonban biztos, hogy az Apple Arcade valamikor az ősz folyamán debütál majd, méghozzá 150 országban egyszerre.