• 11 millió forintért kelt el a világ egyik legritkább játéka
  • A Stadium Events eredeti kiadásából mindössze 200 példányt értékesítettek
  • Az eredeti ára '87-ben 29,99 dollár volt, vagyis körülbelül 8000 forint

A Bandai Stadium Events című fitnesz játékot még 1987-ben adták ki nyugaton (Japánban 1986-ban), de röviddel a megjelenése után visszahívták, hogy később újra kiadják a World Class Track Meettel egybecsomagolva, hozzácsapva az azokban az években piacra került Family Fun Fitness Padhoz.

Bár ebben a második kiadásban a Stadium Events a boltok polcain gyakran feltűnő játékká vált, az eredeti, első kiadásból rendkívül kevés, a Daily News értesülései szerint mindössze 200 darabot adtak el, mielőtt visszahívták – akkoriban egy Nintendo játékból átlagosan 10 000 darabot értékesítettek. Hogy miért, azt nem tudni, de sokan úgy gondolják, hogy a visszahívott példányokat megsemmisítették vagy átdolgozták, de Howard Phillips, a Nintendo of America akkori elnöke egyik változatban sem hisz. Szóval lehet, hogy valahol egy raktár mélyén ott porosodik a maradék, vagy ezt is elásták a sivatagban, mint az E.T.-t.

Akármiért is készült ilyen kevés példány az eredeti Stadium Eventsből, mostanra igazi gyűjtői álommá vált, és időről időre fel is tűnik a különféle aukciós piacokon. 2010-ben két példány kelt el 13 105 és 41 300 dollárért, azaz körülbelül 3,5 millió illetve 10,9 millió forintért. 2015-ben egy harmadik Stadium Events is árverésre került, ez 35 100 dollárért, azaz úgy 9,3 millió forintot jelent. Most pedig egy újabb lemez talált új gazdára, de ez sem aprópénzért kelt el, 41 977 dollárt, tehát nagyjából 11 millió forintot fizettek érte.

A Kotaku értesülései szerint aukció nem volt szokványos, mert bár az eBay-en hirdették meg, de az illető, aki megnyerte az árverést, nem tudott fizetni, ezért az eladó felvette a kapcsolatot egy „komoly vevővel”, és végül neki adta el.