Hosszú hétvégét tartanak az Egyesült Államokban, ami a mozik szempontjából egyetlen dolgot jelenthet: a sikerfilmek alaposan megnövelik bevételeiket. Így történt ez a járványidőszak legsikeresebb tengerentúli alkotása, a Halálos iramban 9 esetében is. A nemzetközi piacon más produkciók is jól szerepelnek.

lezarul-a-halalos-iramban.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Csillagok között a Halálos iramban 9

Vin Dieselék újabb kalandjaira hétfő estéig várhatóan 32,7 millió dollár értékben váltanak jegyet, globálisan pedig eléri a film az 500 milliós álomhatárt. A történet szerint ezúttal Dom kisöccse, a John Cena alakította Jakob a főgonosz. A jelen idejű cselekmény mellett látunk néhány flashbacket is a család múltjáról, amik a széria kezdete előtti időkbe repítenek minket. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Új spin-off érkezhet, Vin Diesel pedig Halálos iramban musicalt készítene.

1989-2005-2021

Igazi ritkaságnak számít, legutóbb 2005-ben láttunk ilyet, a Universal történetében pedig 1989-ig kell visszalapoznunk hasonló szituációig, de a hétvége három legnézettebb filmje ugyanazon stúdiótól származik. A második helyen a frissen debütált Bébi úr: családi ügy című animációs munka áll, ami vasárnapig 17,3 millió dollárt fialt.

Az első epizódban megismertük a viszálykodó, ám végül egymással kiegyező testvérpárt, a Családi ügy alcímre hallgató folytatásban pedig már felnőttként látjuk a fivéreket. Egyikük otthon ülő, dús fantáziájú apuka, öccse azonban menő üzletember lett, akinek nincs ideje családot alapítani. Kárpótlásul unokahúgát szervezi be a bébi bizniszbe, ami új vihart kavar a családban…

Szintén most mutatták be a The Forever Purge című thrillert, ami tegnap estig 12,8 milliót gyűjtött. A western, sci-fi és horror jegyeket ötvöző filmben banditák tartanak soha véget nem érő tisztogatást.

Nemzetközi sikerek

Hatodik hétvégéjén a Szörnyella átlépte a 200 milliós mozis hasznot. A Disney élőszereplős filmje 101 kiskutya antagonistájának születését mutatja be. A hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ. A főszerepekben Stone mellett feltűnik Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry is.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Hang nélkül 2 globálisan 268 milliót termelt eddig. Az új epizódban apa nélkül és egy kisbabával tovább vándorol a család. Ezúttal egyszerre követhetjük hőseinket – új karakterek oldalán – a posztapokaliptikus világban, illetve láthatjuk flashbackeken keresztül a szörnyinvázió kitörését.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Szintén növekedtek a Démonok között: Az ördög kényszerített bevételei. A Warner és a New Line koprodukciója 173,7 milliót szerzett eddig jegyeladásból. Az igaz történet alapján készült filmben Warrenék hírnevüket teszik kockára, amikor egy gyilkossági ügyben a vádlott mellé állnak. Utóbbi azt hangoztatja, és csak a házaspár hisz neki, hogy démoni erők szállták meg, amikor a szörnyű bűncselekményt elkövette. James Wan producerként vett részt a munkálatokban.

A friss magyar mozipremiereket itt találjátok.