A Team ICO eddig egytől-egyig zseniális játékokkal kápráztatta el a playstationös közönséget, a jelen generációra szánt, eddig csak videókon mutogatott The Last Guardian azonban csak nem akar megjelenni. Legutóbb Ueda Fumito tervezőistenség lelépése borzolta a kedélyeket, majd szárnyra kelt a pletyka, hogy a játék immár PS4-re készül, de jövőre mindenképp ki szeretné adni a Sony.

Nos, ez utóbbi állítás hamis, ugyanis a francia Jeux Video munkatársai Josida Suhei Sony-főnöknél kérdeztek rá a jövő évi premierre, mire a japán úriember közölte, hogy nem erősíti meg a dolgot, mert már így is sokszor okoztak csalódást a rajongóknak.

"A csapat keményen dolgozik a játékon, beleértve a grafikus motort is." -- tette hozzá. "Ez fontos tényező, mert sokan munkálkodnak a technikai aspektus megvalósításán, és egyelőre nincs semmi, amit mutathatnánk belőle. Szóval én is arra várok, hogy bemutathassam nektek a The Last Guardiant és magabiztosan kijelenthessem, mikor jelenik meg."

Hosszú ideje ez az első alkalom, hogy hivatalos úton kapunk információkat a játékról. Egy biztos: ha ennyi idő nem volt elég a motor kipofozására, akkor minden bizonnyal több folyik a háttérben, mint egy "sima" PS3-as exkluzív fejlesztése. Alant a legutóbbi trailer, ami így is két éves.