• Állítólag 2018-ban jön a következő Battlefield
  • De a hír még korántsem biztos
  • A Battlefield 1 sikere után viszont nem is hihetetlen

Igaz, ami igaz, a Battlefield ötödik része tulajdonképpen a Battlefield 1, de valahogy hívnunk kell a következő epizódot, amíg nincs hivatalos bejelentés. Ami talán nem is évek múltán lesz, merthogy a Battlefield Bulletin értesülései szerint az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson a befektetőknek már jelezte, hogy új Battlefield jön 2018-ban.

Bár a hír egy rajongói oldalról való, úgyhogy bőven lehet okunk kételkedni benne, azért lehet alapja a dolognak. Bár a Battlefield nem évenként jelentkező sorozat, a harmadik rész óta nagyjából kétévente jött új epizód, így 2018-ban eme tendencia alapján újra esedékes lehetne egy számozott rész. De ugye az sem lenne kizárható, hogy míg a DICE ezen dolgozik, addig egy másik csapat kiad egy mellékjátékot, mint amilyen a Visceral Games Harline-ja volt.

Az is jó kérdés, mikor játszódhatna egy új Battlefield. A Call of Duty mintájára visszatérhetne a második világháborúba, de az elsőbe is maradt azért még lehetőség. Esetleg még téma lehetne a vietnámi vagy a koreai háború – utóbbi videojátékban nem is igazán szokott téma lenni.

De igaz-e a hír vagy sem, az biztos, hogy készül az új Battlefield – még ha nem is 2018-ban jön. Mert a Battlefield 1 elképesztően sikeres lett, ez viszont biztosan kiderült az EA negyedéves jelentéséből. Az előző üzleti negyedévben ugyanis 21 millión játszottak az első világháborús programmal.