• 25 éves lett az első PlayStation
  • Jim Ryan üzenetet intézett a rajongók felé

1994. december 3. Megkerülhetetlen dátum ez a videojáték-történelemben, ezen a napon indult el ugyanis világhódító útjára a PlayStation. A huszonötödik évforduló alkalmából a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan így üzent a játékosok felé.

"25 évvel ezelőtt az első PlayStation a világon elsőként megjelent Japánban. Egy visszafogott ötletből indulva a Sony-n belül, Ken Kutaragi és csapata egy olyan víziót valósított meg, amely új szintre emeli a videojátékokat, egy olyan szórakoztatási formává, melyet mindenki élvezhet, és amely lehetőséget ad a játékfejlesztők számára, hogy kifejezzék kreativitásukat. Az eredeti PlayStationből egy nap alatt 100 ezer példányt adtak el Japánban, később pedig az első otthoni konzol lett a világon, amiből több mint 100 millió példány talált gazdára."

25-eves-a-playstation-igy-uzent-a-sony.jpg

"Megtaláltuk a közös hangot a játékos közösséggel, mert a PlayStation olyan élményeket kínált, melyek túlszárnyaltak mindent, amit korábban elképzelhetőnek tartottak az otthoni konzolokon. A kezdetektől fogva tárt karokkal fogadtuk a fejlesztőket, biztosítva számukra az eszközöket és a technológiát ahhoz, hogy gyönyörű és hatalmas világokat teremtsenek, illetve hogy új ötletekkel kísérletezzenek. Ez a megközelítés vezetett ahhoz a változatos játékkínálathoz, amiről a PlayStation ismert, és ami fémjelezte márkánkat hardverek generációin keresztül."

"Az elmúlt 25 évben a PlayStation a gaming élenjárója volt, és megtiszteltetés számomra, hogy a kezdetektől fogva a csapat részese lehetek. Emlékszem, hogy amikor segítettem beindítani az üzletet Európában, sok mindent a nulláról kellett kezdenünk, az alkalmazottak felvételétől kezdve a berendezések megrendeléséig. Akkoriban a helyi piacoknak igyekeztünk kedvezni, hogy egy lengyel például úgy érezze, éppen ugyanannyira fontos része a közösségnek, mint egy brit, japán vagy amerikai társa. Azóta - lelkes rajongóink támogatásának köszönhetően a világ minden tájáról - jelentősen megnőttünk, a közösség pedig fontosabb számunkra, mint bármikor."

"Jó látni, hogy azok a rajongók, akik a PlayStationnel nőttek fel, most továbbadják a játékok iránt érzett lelkesedésüket a gyermekeik számára, akik már PS4-en játszanak. Az egész PlayStation-csapat nevében mondhatom: köszönjük, hogy megtettétek velünk ezt az utazást. Alig várjuk, hogy megünnepelhessük veletek, ami ezután következik!"

...ami természetesen a PlayStation 5 lesz, amely egy év múlva - ha minden jól megy - egy újabb masszív premieren lehet majd túl.