Nagyon várjuk már a GTA V 2013 tavaszi megjelenését, mely az egész ipar legnagyobb durranásának ígérkezik. Bár egyelőre nehéznek tűnik megmondani, hogy mennyi eladott példány várható a Rockstar munkájából, az EEDAR elemzője, Jesse Divnich állítja, hogy neki sikerült kikalkulálnia.

A NowGamernek adott interjújában Jesse elmondta, hogy ha a Rockstar tartja magát az ígéretéhez, akkor csak jövőre 25 millió GTA V talál gazdára, ezzel letarolva a videojátékos piacot. Példának a GTA IV-et hozta fel, mely áprilisban került boltokba, abban a hónapban, amit mindenki kerül, mert sok játék halálát okozta már. Ezzel szemben a GTA IV 20 millió feletti eladásokkal zárta a 2008-as évet, és ebből kiindulva sejthető, hogy az ötödik rész is óriási siker lesz.

A GTA V-ről egyelőre nem sokat tudunk azon túl, hogy Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg valamikor tavasszal, illetve, hogy szellemében, a képek alapján, a 2004-es GTA: San Andreast idézi vissza. A Rockstar ígért egy trailert a múlt hétre, de ennek premierjét november 14-re halasztották a Sandy hurrikánra hivatkozva. Sebaj, alant meg lehet nézni az első videót, mely már egyéves is elmúlt.