• Drága lesz a PlayStation VR -- ha lehet hinni az Amazonnak
  • A kanadai áruház szerint 800 amerikai dollár lesz a VR szemüveg
  • A kiírást mostanra levették
  • A Sony szerint csak tévedés volt

Éppen elég nagy hidegzuhany volt a virtuális valóság iránt érdeklődőknek, hogy a várnál jóval drágább, 350 dollár helyett 600 dollár lesz az Oculus Rift, de ha lehet hinni az Amazon kiírásának, akkor a Sony még nagyobb sokkolásra készül:

800 DOLLÁR, AZAZ 233 EZER FORINT LESZ A PLAYSTATION VR!

Az ára a kanadai Amazon oldalán jelent meg, nem sokkal azután, hogy bemutatták az Oculus Rift árát, így amíg mindenki azzal foglalkozott, ez elkerülte a radarképernyőinket -- egészen mostanáig. Az árat elsőként a Forbes vette észre, de ha most indulsz te magad is megnézni a horribilis összeget, akkor már feleslegesen izzítod a böngészőt, az oldal ugyanis rövidesen eltávolította a tételt, majd tűzoltásba kezdett a Sony mondván: az egész csak egy tévedés, még nem jelentették be a PS VR árát.

Szóval, akkor meg lehet nyugodni, kacsa volt az egész? Lehet, ám érdemes észben tartani két dolgot: az egyik az, hogy az Oculus Rift kapcsán jóval kisebb árcédulát vártunk, és estünk pofára, a másik pedig az, hogy a Sony korábban már tett egy utalást arra, hogy milyen árkategóriában jelenik meg a PS VR. Andrew House, az SCE vezérigazgatója szeptemberben azt mondta:

A PLAYSTATION VR (KORÁBBI NEVÉN PROJECT MORPHEUS) OLYAN ÁRAZÁST KAP, AMI MEGEGYEZIK EGY ÚJ JÁTÉKPLATFORMÉVAL.

Ha ugyanaz játszódik le, mint az Oculus Rifttel, tehát mondanak egy lehetséges árat, de annál jóval több lesz a végleges összeg, akkor már nem is tűnik lehetetlennek az a 800 dollár -- persze, ugyanúgy könnyfakasztóan sok.