Konzolokra holnap, PC-re pedig november 18-án fog megjelenni a Rocksteady Studios legújabb játéka, a Batman: Arkham City. A folytatásban a Sötét Lovagnak ez eddigieknél is nagyobb veszéllyel kell szembenéznie, hiszen a Gotham szívében kialakított börtönnegyedben a rabok csupán minimális felügyelet mellett élhetik életüket, s így szabadon tervezhetik szökésüket, vagy éppen a várost káoszba döntő terveiket. Batmannek így fokozottan is figyelnie kell a várost, s nem kell sokat várni arra, hogy Arkham City utcáin ossza az igazságot Joker, Pingvin, Kétarc vagy valamelyik másik kiskirály és csatlósai ellen vívva.

Az álarcos igazságtevő új ketyerékkel és mozdulatokkal tér vissza, de a játékmenet mit sem változott, s a tartalom tekintetében ezúttal még többet is kapunk, mint legutóbb, a legjobb pedig talán az, hogy a játék futtatásához nem kell egy csúcsgép beszerezése: egy középkategóriás masina képes megbirkózni az Arkham Cityvel.

  • Operációs rendszer: Windows XP, Vista, 7
  • CPU: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz / AMD Athlon X2 4800+
  • VGA: ATI 3850HD (512 MB) / NVIDIA GeForce 8800 GT (512MB)
  • RAM: 2GB
  • HDD: 17 GB

A Warner Bros. közlése szerint, a vásárlók csupán 0,5 %-át érinti a játék DLC-problémája, de bármilyen kevés is legyen ez a szám, a cég igyekszik pótolni a kódokat. Aki kifogott egy hibásan nyomtatott DLC-kártyát, az a WB Gamest telefonon és e-mailben is értesítheti gondjáról, amit remélhetőleg gyors ügyintézés követ majd. Hamarosan kiderül, hogy az európai szállítmányba is jutott-e a problémás darabokból.