A betyárját neki: WoW infókAmikor először hallottunk a World of Warcraftról, sokan borzalmasan szkeptikusak voltunk. Fizetős, kizárólag interneten játszható program? Tuti bukta lesz. Azóta persze benőtt a fejünk lágya – most már felfogjuk, hogy ha teszem azt minket dolgoztatnának ingyen, elharapnánk a munkaadó torkát, úgyhogy nem várjuk el, hogy ők így tegyenek – az internet pedig olyan mindennapos lett, hogy itthon is több, mint egymillió ember szörföl szélessávról. Egy szó mint száz, mint mindig, az idő most is a Blizzard Entertainmentet igazolta. Hogy ez most miért is fontos?

Mert a Starcraft folytatását is készítő vállalat tegnap éjjel két mogyoróvajas zsemle elmajszolása között tudatta a nagyérdeművel: KILENCMILLIÓ EMBER JÁTSZIK az internetes szerepjátékával, a World of Warcrafttal. Ez a szám egy teljes árú, havidíjas (!) program esetén annyira hihetetlen, hogy még belegondolni is szörnyű – azért próbáljuk meg. Ha az országból kitelepítenénk ugyanennyi embert, és beszállítanánk helyükre a World of Warcraftosokat (ria, ria, Warcraftria...), akkor az utcán sétálva gyakorlatilag csak minden tizedik ember nézne ránk értetlenül, amikor megkérdeznénk tőle, játszott-e már ezzel a cuccal. Hát nem fantasztikus?

A betyárját neki: WoW infókA Blizzard természetesen nem elégszik meg ezzel a pár millácskával: először is folyamatosan tárgyalnak kínai kiadókkal, hogy hogyan juttathatnák el a rizs és a kungfu filmek hazájába is terméküket, hogy az ottani bődületes netterjeszkedést meglovagolják – csak a miheztartás végett: Kínában elméletben minden percben körülbelül 100 új előfizető csatlakozik a webre –, másodszor pedig, bár nincs megerősítve, de szinte biztos, hogy már dolgoznak a második expanzión, amely minden bizonnyal megkavarja majd a játék amúgy sem álló vizét.