Nem sokkal az L.A. Noire megjelenése után arról szóltak a hírek, hogy a Team Bondi vezetője, Brendan McNamara rabszolgahajcsár módon túldolgoztatta a fejlesztőket, fogcsikorgatva fizették csak ki a túlórapénzeket, tarthatatlan és átgondolatlan ütemtervet szabtak ki, s nehezen tudtak együttműködni a sokat segítő Rockstar csapatával, egyszóval egy rossz vezetőségű stúdióról kaptunk képet.

A nyár elején kiszivárgott e-mailek, a fejlesztők beszámolói és a játékfejlesztők érdekvédelmi képviselete által indított eljárás hamar lejáratta a stúdiót, a helyzet pedig mostanra odáig fokozódott, hogy a Team Bondi adminisztratív állapotba került. Ez azt jelenti, hogy egy külsős pénzügyi céget, esetünkben a de Vries Tayehet bízták meg azzal, hogy a lehető legkevésbé fájjon a befektetőknek a stúdióbezárása, tehát amit csak lehet, eladnak.

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

Egyelőre sem a de Vries Tayeh, sem a Team Bondi nem hozta nyilvánosságra a stratégiájukat, egy korábbi pletyka szerint azonban a birtokukban lévő licenceket és az emberi erőforrásokat (a dolgozók végkielégítéssel távozhatnak is) az angol Kennedy Miller Mitchell fogja átvenni.

Fontos leszögezni, hogy az L.A. Noire-t nem érinti a stúdió zűrös helyzete. A detektívjáték licencei ugyanis a Rockstar birtokában vannak, a MotionScan technológiát pedig a Depth Analysis cég jegyzi, így semmi sem veszélyezteti egy esetleges folytatás elkészülését.