Sok játékos szerint a Mass Effect 3-mal, különösen annak befejezésével alaposan mellényúlt a BioWare, a Dragon Age 2 buktája pedig még mindig fájó pont, a cég így döntött, hogy a sárkányos sorozat harmadik részét a közösség lehető legnagyobb bevonásával készíti el.

„Az elmúlt évben sok időt töltöttük azzal, hogy a korábbi játékainkat vizsgáltuk, s azzal, hogy az ipar jelenleg milyen új lehetőségeket nyújt. Ezek után a Dragon Age csapat a rajongóktól is szeretne információkat, de nem csupán a fórumokon, Facebookon és Twitteren. A jövőben számos konferenciára és találkozóra el fogunk látogatni, köztük az áprilisban esedékes PAX Eastre is. Ezeken az eseményeken a legfontosabb dolog, amit tehetünk az az, hogy meghallgatjuk a játékosokat: mit jelent számukra a Dragon Age, és hogy szerintük merre kellene haladnia a sorozatnak. Nagyon izgatottak vagyunk!” -- Mark Darrah, a Dragon Age-sorozat projektvezetője.

A BioWare tehát visszaült a tervezőasztalhoz, amin persze nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt időszakban egyre több panasz érkezett a játékosok részéről. A cég javítani akar, s visszaszerezni a rajongók bizalmát, amit mi csak támogatni tudunk.