A tavalyi E3-on kaptunk egy rövid teasert a következő Dragon Age-ből, amit jobb híján továbbra is hívjunk 4. résznek. Ennél többet viszont nem tudunk róla, ami nem csoda, a fejlesztés valószínűleg még nem túl előrehaladott, hiszen a BioWare apraja-nagyja még az Anthemmel van elfoglalva.

Ez viszont már változik, hiszen a sci-fi online lövölde hamarosan megjelenik, onnantól kezdve pedig egy kis csapat fog vele foglalkozni, mindenki más átirányításra kerül a következő nagy projektre, ami jelen esetben több mint valószínű, hogy a Dragon Age 4.

Ezt támasztja alá az is, hogy a BioWare fejlesztőket keres különféle pozíciókba, és mindegyik eme franchise-hoz köthető. Különösen érdekes a Franchise Technical Director, aminek egyik kritériuma, hogy a jelentkezőnek legyen tapasztalata többjátékos programok fejlesztése terén. Vagyis a következő Dragon Age-nek lesz valamilyen multiplayer eleme.

Ez egybevág a tavaly év elején felröppent pletykákkal, amely szerint a DA4-nek lesz „élő szolgáltatást” adó eleme, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a stúdió feje, Casey Hudson már akkor jelezte, hogy az új epizód is a történetre és a karakterekre fókuszál, az „élő szolgáltatás” pedig a fő sztori után jövő történetekre, magyarán a DLC-kre utlat.

dreeadwolfrises.png