• Eltiltottak egy gyereket az erőszakos videojátékoktól
  • A gyerek a Snapchat-en fenyegetőzött lövöldözéssel

A chicagói Lake Park középiskola egyik diákját a bíróság eltiltotta az erőszakos videojátékoktól, és okostelefonját is át kellett adnia szüleinek. A Chicago Tribune jelentése szerint a 16 éves kiskorú egy videót osztott meg a Snapchat-en, ahol azzal fenyegetőzött, hogy ha nem hagyják abba a téma feszegetését, ő maga is lövöldözésbe kezd.

A legjobb esetben is ízléstelen tréfát azonban egyik iskolatársa komolyan vette, és feljelentette a rendőrségen. A gyanúsított, letartóztatását követően egy éjszakát a fiatalkorúak fegyintézetében töltött, majd másnap a fiatalkorúak bírósága rendzavarás bűntettének vádjával el is ítélte. Ennek értelmében határozatlan időre eltiltották az erőszakos videojátékoktól, valamint le kellett mondania okostelefonjáról is, amire most szülei vigyáznak.

Az ügy előzményeként nem csak a közelmúlt szomorú eseményei és az azokra adott kormányzati reakciók szolgálnak. Ezek következtében megszaporodtak ugyanis a lövöldözéssel kapcsolatos bejelentések is, melyek miatt múlt pénteken két iskolát is átmenetileg bezártak a Lake Park intézményei közül, amíg hamisnak nem bizonyultak a félelmek. Az ezeket követő hercehurca és fejmosás indíttatta a videó elkészítésére a gyereket.

judge-morty.png