A Kotaku értesülései szerint az Activision utasítására a Blizzardnak komolyan spórolnia kell a következő évben, méghozzá azokon az irodákon, amelyek nem foglalkoznak közvetlen játékfejlesztéssel. Eme spórolás egyik része lehet az, hogy fejlesztőket vont el a Heroes of the Stormtól, ráadásul ezentúl nem rendeznek hivatalos esport bajnokságokat.

Emellett a stúdió megerősítette az Eurogamer azon értesüléseit, hogy a Blizzard fizet azoknak, akik önként elhagyják a fedélzetet. A magazin szerint az egyik európai, egész pontosan az írországi Cork ügyfélszolgálatos részlegénél 100 alkalmazott is felmondott ennek hatására.

A Blizzard hangsúlyozta, hogy az ajánlat elfogadása nem volt kötelező, de a névtelen források szerint volt olyan, akinek öt alkalommal is ajánlatot tettek, folyamatosan növelve a pénzösszeget, így végül csak beadta a derekát. Mindezt a nemrégiben kibővített Career Crossroads program keretében teszik, aminek célja, hogy segítse azokat a dolgozókat, akik karrierváltásban gondolkodnak, vagy esetleg szeretnének visszaülni az iskolapadba.

blizzard-entertainment-logo.jpg