• Nem fogadta szívesen a közönség a Blizzard Diablo: Immortal bejelentését
  • Ez viszont nem riasztja vissza a stúdiót attól, hogy a mobil platform felé nyisson
  • Allen Adham szerint már több IP-jükhöz készül mobiljáték

Nem sikerült túl fényesen a Diablo: Immortal leleplezése a BlizzConon. A közönségnek nem tetszett, hogy a széria mobilra készülődik, később pedig olyan emberek is megszólaltak az ügy kapcsán, mint a Diablo 2 producere, aki szerint alapvetően nincs baj a mobilos Diablóval, viszont a bejelentés időzítése arra utal, hogy a Blizzard nem ismeri már a játékosokat.

Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a Diablo: Immortal csak a kezdet. Ezt a stúdió társalapítója, Allen Adham, erősítette meg egy sajtótájékoztató során, ahol elmondta, hogy több IP-hez készítenek már mobilverziókat. Arra is kitért, hogy szerinte a mobilok már lehetővé teszik azt a szintű valószerűséget, mint a PC-k és konzolok, valamint felhívta a figyelmünket arra is, hogy így a Diablo sorozat sokkal több emberhez juthat el.

Adham szavaival élve:

„Sokan közülünk mobilra váltottak PC-ről az elmúlt években, és most a legjobb fejlesztőink közül nem egy már mobiljátékokon dolgozik a meglévő IP-inkhez. Ezek között vannak külsős partnerek is, mint a Diablo Immortal esetében. Azonban több projekt is belsős, és a közeljövőkben már ezekről is várható friss információ.”

diablo-immortal-1.jpeg