• A rajongók nem rajonganak a Diablo Immortalért
  • A felhördülés visszhangja még a tőzsdén is meglátszik

A BlizzCon 2018 során jelentették be a Diablo Immortalt, mely minden volt, csak az nem, amire a rajongók vágytak. Mondanunk sem kell, meg is lett az össznépi kiborulás, melynek eredménye nem csak a fórumokon és a közösségi médiában, valamint a Youtube videók alatti dislike hegyekben mutatkozik meg. A Bloomberg jelentése szerint az Activision-Blizzard részvényei a bejelentés óta mélyrepülésbe kezdtek, összesen 7,2%-ot vesztettek eddig értékükből mellyel a januári mélyponthoz közelít az értékpapírok árfolyama.

Mindez erős kontrasztban áll a tőzsdei elemzők véleményével. „A Diablo [Immortal] lenne az Blizzard első lövése a globális mobilpiacon. Az ilyen játékok nagyszámú felhasználót vonzanak ázsiában és a Diablo név ismert és népszerű az Egyesült Államokban, Kínában, Európában és Koreában” - fejtette ki a Jefferies elemzője, Timothy O’Shea.

Attól függetlenül, hogy melyik oldalon állsz az ügyben, még korántsem érdemes örömtáncot járni vagy könnyeket hullatni, hosszútávon nézve az elmúlt öt évben eszméletlen értéknövekedést könyvelhetett el az Activision-Blizzard és a rövidtávon tapasztalt értékcsökkenés könnyen a visszájára fordulhat.

Az eset margójára még odakívánkozik, hogy amellett, hogy kommentálták már a rajongók kitörését, a nemrégiben megszellőztetett Kotakus pletyka (melyről mi is beszámoltunk) valóságtartalmát is tagadja a Blizzard, és levélben válaszoltak a megkeresésre: „Általában nem kommentáljuk a pletykákat és spekulációkat, de azt elmondhatjuk, hogy egyetlen bejelentést sem vontunk vissza az idei BlizzConról, ahogy nem is terveztünk továbbiakat. Továbbra is különböző csapatok dolgoznak több, be nem jelentett Diablo projekten, melyeket leleplezünk, ha elérkezik a megfelelő idő”.

diablo-immortal-mostaztkapsz.jpg

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.