• Bejelentették mobilokra a Diablo Immortal-t
  • Mely hatalmas felzúdulást váltott ki a rajongók körében
  • A Blizzard több nyilatkozatot is tett a játékkal kapcsolatban

A Blizzard a NetEase-zel karöltve hozza el a Diablo Immortalt, mely egy afféle spin-off, ami a Diablo 2 és Diablo 3 közötti 20 év történéseire épít. Ugyan valószínűleg készülget a Diablo 4 , erről egy szó sem esett a BlizzCon során (ők szóltak előre) és ez bizony kiverte a rajongónál a biztosítékot – mi is megírtuk meglátásainkat a dologgal kapcsolatban.

A Gamespotnak adott interjúban Wyatt Cheng kifejtette a cég álláspontját a játékkal kapcsolatban:

„Mindenekelőtt játékosok vagyunk. Rengeteg játékot játszunk számos platformon. Konzolon és PC-n ugyanúgy, mint asztali társasjátékokat és kártyajátékokat, és sokan közülünk mobilon is játszanak. Úgy gondolom, hogy ha van lehetőségünk egy remek mobiljátékot létrehozni, akkor azzal élnünk kell.” – mondta, majd hozzátette „A Diablo 2 és a Lord of Destruction, valamint a Diablo 3 közötti 20 éves időszakra tekintettünk és azt mondtuk magunknak: ’Egy csomó minden történt, kéne egy játékot készítenünk, mely ezt az időszakot fedezi fel’”.

Korábban, a Kotakunak adott interjúban Allen Adham pedig a következőképpen nyilatkozott a rajongók reakcióját illetően:

„Tudjuk, hogy a közönségünk szenvedélyesen PC- és konzolorientált. Láttuk már ezt [a reakciót] a rajongók részéről, amikor bejelentettük, hogy konzolokra visszük a Diablo-t, és amikor bejelentettük a Hearthstone-t. Mindemellett tudjuk, hogy a közönségünk egyetlen dolgot akar látni és hallani. Mi a Blizzardnál nem jelentünk be semmit, amíg kész nincs, sokkal inkább a minőségről, mint az időzítésről szól minden. Megpróbáltunk elébe menni az egésznek egy blogposztban, melyben elmondtuk, hogy több mindenen dolgoztunk és dolgozunk továbbra is. De nyilvánvaló, hogy a Diablo iránti elképesztő szenvedély érdekes módokon képes manifesztálódni”.

diablo-immortal-concept-art.jpg

Egyelőre arról még nem szól a fáma, hogy fizetős vagy free-to-play modellt használ-e majd a játék, és a pontos megjelenéséről sem áll rendelkezésünkre információ. Ha tippelnünk kéne, akkor minimum árulkodó, hogy a kiadó Activision-Blizzard tavaly mintegy 4 milliárd dollárt keresett, csak mikrotranzakciókkal.