• Megtörtént az új Diablo bejelentése a BlizzConon
  • Ez azonban aligha az, amire a rajongók számítottak
  • A Diablo Immortal iOS-re és Androidra hozza el a klasszikus akció RPG szériát

Már egy ideje mást se nagyon olvasni a Diablo kapcsán, mint hogy a BlizzConon majd bejelentik a sorozat negyedik részét. Nos, a BlizzCon tegnap kezdődött, és a Blizzard tényleg lerántotta a leplet egy teljesen új Diablo játékról, csak épp nem arról, melyre a rajongók vártak. A Diablo Immortal egy meglehetősen szokatlan platformra költözteti ugyanis a szériát: mobilra.

diablo-immortal-01.jpg

Mint a leleplezés után kiderült, a Diablo Immortal cselekménye a második és a harmadik rész történései között játszódik majd, de az ígéretek szerint ez új történetszálakkal, új felszerelésekkel és új kihívásokkal bővül majd idővel. A trailerek alapján eddig a Barbár, Keresztes, Szerzetes, Nekromanta, Varázsló és Démonvadász kasztok már biztosan szerepelni fognak a játékban, de a fejlesztők szerint a jövőben ezekből is többre számíthatunk.

A Diablo Immortal, bár a játékmenet trailere alapján érdekes alkotásnak tűnik, nem igazán nyerte el a rajongók tetszését. Ha ránézünk a YouTube videó statisztikáira, láthatjuk, hogy 5,8 ezer ember kedveli, míg 169 ezernek nem jött be annyira ez a mobilos irányvonal.