Korábban többször is írtunk arról, hogy a nagy sikerű DayZ című ArmA II-mod kitalálója, Dean Hall nagyon szeretné, ha önálló formában is megjelenhetne az alkotása. Ahhoz azonban, hogy az állom megvalósulhasson, kell egy támogató, aki tudja finanszírozni a projektet. A tárgyalások egy ideje már folynak ez ügyben, s noha voltak külsős cégek is az érdeklődők között, végül a Bohemia Interactive-val, az alapjáték megalkotóival sikerült megállapodást kötni.

A projekt fejlesztésének élén Hall lesz, aki biztosított mindenkit arról, hogy nem feledkeznek meg a modról. Annak építése és szépítése párhuzamosan fog folyni a különálló játék munkálataival, így aki nem akar váltani, az zavartalanul játszhat tovább.

A tervek között az animációk és a fizika csiszolása, illetve új játékelemek bemutatása szerepel, ám a játékot nem kapjuk meg kész formában, hanem a Minecrafthoz hasonlóan már a munkálatok elején, az alfaverzió letölthető lesz erősen nyomott áron (25 dollár körül lesz a kész termék vételára), s folyamatosan, a szemünk láttára fogja elérni végleges formáját a már egymillió játékossal büszkélkedő program.

A csapat egyelőre nem közölt megjelenési dátumot, de Hall szeretné még idén, az ünnepi szezonban kiadni a programot -- ha más nem is, az alfa-kiadás ekkor már megjelenhet.