• Minden idők eddigi legerősebb konzolos premierjét produkálta az Egyesült Királyságban a PS5
  • A korábbi rekordot a PS4 tartotta, melyből 250 ezer példány fogyott az első két napban

A Microsoft kapcsán megtudtuk, hogy sikerült megdönteni korábbi rekordjukat az Egyesült Királyságban, miután kiderült, hogy 155 ezer Xbox Series X és S talált gazdára a briteknél a premiert követően. Most pedig a megbízhatónak számító VGC kiadói forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a PS5 is átadta a múltnak a Sony korábbi rekordját, ami abszolút csúcsot is jelent egyben.

Az Egyesült Királyságban eddig a PS4 tartotta a csúcsot, melyből az első két nap folyamán 250 ezer példányt adtak el. Ezt szárnyalta tehát túl a PS5, de hogy pontosan mennyivel, azt nem tudni, jelen esetben ugyanis még nem kaptunk konkrét adatokat.

Pontos számok egyébként eddig csak Japánból és Spanyolországból érkeztek a PS5 kapcsán, az azonban biztos, hogy a Sony története legnagyobb konzolos premierjén van túl, hiszen ők maguk is megerősítették ezt az előző héten. Ugyanakkor nagyon úgy néz ki, hogy az eladásokat az első hónapokban nem a kereslet fogja meghatározni, hanem az, hogy mennyi gépet tudnak leszállítani a boltokba – és ugyanez igaz a Microsoftra is.