Mark Rubin úgy véli, hogy a következő konzolgeneráció, vagyis a PS4 és az Xbox One megjelenése nem veszélyezteti a Call of Dutyt, abban az értelemben, hogy az új platformok új játékai láttán a rajongói tábor esetleg más szórakozás után fog nézni, hiszen ezek az emberek csak a Call of Dutyval játszanak.

Rubin a casual rétegbe kategorizálta a fanatikusokat, azzal érvelve, hogy minden idejüket a Call of Dutyval töltik, így hiába jön egy új platform, az garantált, hogy az új részt megveszik és rongyosra is játsszák, ameddig a folytatás a boltokba nem kerül.

„Furcsa, ironikus ezt mondani, de a Call of Duty fanatikusok nem hardcore gamerek, sőt nem is igazi játékosok, de minden este a Call of Dutyval töltik az idejüket, s platformtól függetlenül tovább fognak játszani.”

Az Infinity Ward terve az, hogy nemcsak a meglévő tábort akarják elkápráztatni a jövőben, hanem beveszik a nextgen konzolokat is, és meglátják, mire tudnak menni ezekkel -- az önbizalom nem alaptalan, hiszen éves szinten megvan a több mint egymilliárd dolláros bevétel. Idén novemberben a Call of Duty: Ghosts fog megjelenni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!