Resident Evil 2: Reborn címen érkezik egy fan-remake a Resident Evil 2-höz, méghozzá Unreal Engine 4-gyel felvértezve, de valljuk meg, jobban örülnénk egy hivatalos újrafeldolgozásnak. Mert legyen bármilyen jó játék is, azért 1998 nem ma volt, és az idő vasfoga csúnyán felőrölte ezt a nagyszerű programot.

A Capcom már néhány évvel ezelőtt pedzegette, hogy vevők lennének egy Resident Evil 2 remake-re, miután újra feldolgozták az első részt. Aztán mostanában meg ráálltak a HD felújításokra, így felújították a Resident Evil 4-et, majd az említett remake-elt első rész is megkapta a maga HD változatát (és immár nem csak GameCube-ra érhető el), míg jövőre érkezik a Resident Evil Zero Remaster.

Szóval, mikor máskor, ha nem most lenne a legjobb alkalom egy Resident Evil 2 remake elkészítésére? Úgy tűnik, a Capcomot elkezdte komolyabban foglalkoztatni a dolog, mert a sorozat hivatalos Facebook-oldalán kikérte a véleményünk. Talán írnom sem kellene, de szinte mindenki pozitívan állt az ügyhöz, sőt, sokan előrukkoltak ötletekkel is. A legnépszerűbb ezek közül az, amelyik szerint a remake-nek a Resident Evil újrafeldolgozására kéne hasonlítania, vagyis megmarad a játékmenet, a kameraállások, csak grafikailag alkotnák újra, az alapoktól.

Mit szóltok ehhez? Szükség van egyáltalán egy Resident Evil 2 remake-re, és ha igen, tartsa meg az eredeti játékmenetet vagy inkább a Resident Evil 4 óta rendszeresített TPS formulát kövesse?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!