A Resident Evil 4 éppen átesett a ráncfelvarráson, a Revelations átkerült PC-re -- szintén némi szépészeti beavatkozás után --, sőt, annak idején a Capcom az alapjaitól építette újra a legelső Resident Evil játékot GameCube-ra. Viszont a Resident Evil 2, ami az „öreg” rajongók egyik legnagyobb kedvence, és évek óta várják már a feltámadását, csak nem kerül a Capcom tervasztalára se ráncfelvarrás, se komplett remake képében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A rajongók megunták a várakozást, meg az Umbrella Chronicles-féle szemkiszúrásokat, és nekiláttak a Resident Evil 2 felújításának, egész pontosan, újra elkészítésének. Az olasz Invader Games csapata -- rácáfolva a Capcom véleményére, amely szerint a Resident Evil kezd kiesni a rajongói pikszisből -- döntött úgy, hogy átülteti Leon S. Kennedy és Claire Redfield rémálomba illő éjszakáját egy modernebb köntösbe. Miközben igyekeznek megőrizni az eredeti játék hangulatát (így például nem akarják átépíteni a pályákat), új motort pakolnak a program alá (a Unity3D-t), a fixkamerás felállás mellé a Resident Evil 4 óta használt TPS nézetet építik be, valamint fontolóra vették újabb cselekményelemek és helyszínek elhelyezését is, persze szigorúan csak olyanokat, amik a kiadott könyvekben előfordulnak. Sőt, szeretnék meggyőzni valamilyen mód a Capcomot, hogy ismerje el majd terméküket hivatalos remake-ként, és ha van rá lehetőség, akkor támogassák is őket -- apropó, a közösségi finanszírozást sem tartják kizártnak.

A játék jelenleg alfaállapotban leledzik, erről láthattok egy videót lejjebb, továbbá a fent csatolt galériában megtekinthetitek az új karaktermodelleket is. A kész produktum a tervek szerint idén decemberben lát majd napvilágot, egyelőre csak PC-n, Mac OSX-en és Linuxon.