• Robbie utolsó kívánsága az volt, hogy kipróbálhassa az új Total War játékot
  • A Creative Assembly lehetővé tette ezt neki
  • A leukémiában szenvedő rajongó vasárnap elhunyt

Szívszorító történetet osztott meg nemrég a Total War Redditen egy floridai felhasználó, aki végső elkeseredésében a közösség segítségét kérte haldokló öccse, Robert nevében három nappal ezelőtt.

"Az öcsémet tavaly év végén leukémiával diagnosztizálták. Úgy tűnt, hogy megnyeri a harcot a betegséggel szemben, és a múlt héten már készen állt arra, hogy átessen a csontvelő-átültetésen. Ám a hétvégén sajnálatos módon a rák még erősebben tért vissza, és az orvosok azt mondták, hogy Robbie-nak már nincs sok hátra. Az egyik kívánsága az volt, hogy kipróbálhassa a Total War: Three Kingdoms-t, mielőtt meghal. A május 24-i megjelenés azonban túl távolinak tűnt azok alapján, amit az orvosok jósoltak."

A segélykérés eljutott a fejlesztőcsapatig, akik gondolkodás nélkül intézkedtek: a Creative Assembly - James Given közösségi menedzser közbenjárásával - elküldte Robbie-nak a játékot, aki így a megjelenés előtt kipróbálhatta azt.

a-creative-assembly-teljesitette-a-haldoklo-rajongo-utolso-kivansagat.jpg

"Amikor elmondtam neki a jó hírt, sírni kezdett, és nem hitte el, hogy ez megtörténik. Amikor elmondtam neki, hogy ki küldte, sokkot kapott" - mesélte Robbie bátyja.

A fejlesztők ezzel a gyönyörű gesztussal szereztek néhány boldog órát a beteg rajongó számára az utolsó napjaiban. Nekünk nem tűnik távolinak a pár nap múlva esedékes megjelenés, de van, akinek még ez is sok lett volna.

Robbie május 19-én, vasárnap hunyt el.