• Croodék 2-re váltottak legtöbben jegyet a hétvégén
  • A Universal animációs filmjének amerikai bevétele lassan beéri a karanténkorszak csúcstartó Tenetét
  • Továbbra is jól szerepel Denzel Washingtonék thrillere, az Ördög a részletekben

Már tizenharmadik hete hódít a tengerentúli mozikban a Croodék: Egy új kor. A DreamWorks és a Universal animációs meséje, 1,7 millió dollárt gyűjtött a hétvégén, amivel 50 milliósra duzzasztotta amerikai bevételeit, és ezzel igen közel került a karanténkorszak csúcstartója, a Tenet 58 milliójához. A Croodék 2, aminek magyar premierje egyébként április 29-én esedékes, nemzetközileg 154 milliós jegybevételnél jár. Ebben a tekintetben Christopher Nolan rendezése azért sokkal jobban áll, ugyanis közel 363 milliót hozott tavaly.

the-croods-2013-review-lights-overhead.jpg

Tovább vetítik a Warner mozikban és HBO Maxen egyszerre bemutatott alkotásait is. Noha a streamingszolgáltató nézettségi statisztikáit nem ismerjük, az Ördög a részletekben kiugróan erős premierje után tovább gyarapította jövedelmeit. Denzel Washington, Rami Malek és Jared Leto thrillere négy hét alatt 11 millió dollárt fialt, most hétvégén 1,2 millió értékben váltottak rá jegyet.

mv5bnjuwodvjyzutmjnimy00ztixlwe5mmmtyji1nzy0ywnjmtiwxkeyxkfqcgdeqxvymty5nzc4mdyv1.jpg

A hétvége harmadik helyezettje a szintén Warner-produkció Judas and the Black Messiah, ami 905 ezer dolláros jegybevételt termelt és összesen már 3,3 milliónál jár. A film a hatvanas-hetvenes évek polgárjogi küzdelmeiben részt vevő Fekete Párducok nevű radikális csoport fiatal vezetőjéről, Fred Hamptonról és tragikus meggyilkolásáról szól.

mv5byti5mzvkntgtowvjoc00zdc4ltk4y2itztdhyzhlymq1mzywxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg

Forrás: MTI