A Kotaku cikke szerint egy spanyol srác a Dead Rising 2 ihletésére készített szöges baseballütőt, hogy megölje vagyonos apját, és megszerezze a pénzét. A gyilkosságot persze nem úszta meg, most pedig a játékra mutogat, mert nyilván csak az tehet róla, és nem az apagyilkos kapzsisága.

Andreu Bennasar Coll spanyol üzletember 50 millió eurós hagyatéka persze sokkal erősebb indíték: 18 éves fia, Andreu Tur Coll a fényes vagyon reményében úgy döntött, agyonveri saját apját, de mivel egyedül nem volt elég bátorsága a gyilkossághoz, egy 20 éves barátját, Francisco Zaragoza Abbas Rodriguezt hívta segítségül, aki nagy rajongója volt a Call of Dutynak és az Assassin's Creednek -- Andreu elmondása szerint naponta 12 órát játszott, vele is egy CoD-meccs alatt ismerkedett meg.

A két fiatal a Dead Rising 2-ből merítette a gyilkos fegyver ötletét: egy baseballütőt vertek tele szögekkel, majd a rendőrség szerint negyvenszer sújtottak le vele a gyanútlan áldozatra, kinek vagyona egyébként játéktermekből és szerencsejátékból jött össze az évek során.

A gyilkosságot a két fiú közösen tervezte meg, nem sokkal a temetés után tartóztatták le őket. Coll pénteken azt vallotta, hogy az idősebb srác befolyására követte el tettét, ugyanakkor saját maga volt az, aki a halálos csapásokat apja fejére mérte.

A médiahiszti persze beindult, páran máris a játékokat emlegetik, holott maximum annyi lehet a kapcsolat az embnerölés és a videojáték között, hogy az internet digitális világa tökéletes melegágya a társadalomba beilleszkedni képtelen szociopatáknak.

A Dead Rising 2 ihlette a fiatal apagyilkost