Komolyan mondom, szégyenletes, hogy egyes emberek mikre képesek egy ostoba számítógép vagy konzol megsérüléséért. Nem jelen cikkünk tartalmazza az első olyan esetet, amikor felnőtt emberek pitiáner okok miatt halálos ütést mérnek saját gyermekükre, és sajnos  ezekből kifolyólag arra kell következtetnem, hogy nem is ez lesz az utolsó. Az egészben a legszomorúbb - természetesen a gyerek halála után - az, hogy megint a játékipar (vagy a konzol) lesz az igazi vétkes, s nem pedig a pasas, aki nyilvánvalóan labilis idegrendszerrel rendelkezik.

Tehát történt a botrányos eset egy philadelphiai családon belül. Alayiah, a 17 hónapos kisbaba véletlenül feldöntötte a papa frissen vásárolt Xbox konzolját, s Tyrone Spellman ezt megbocsáthatatlan bűnnek tartotta abban a néhány pillanatban. Ahelyett, hogy elszámolt volna magában tízig, megragadta a saját vérét, és több súlyos csapást mért rá. A szerencsétlen gyermek szinte azonnal életét vesztette, s mire Spellman felfogta, mit is cselekedett: már késő volt. Természetesen tisztában volt vele, hogy ebből nem tud kibújni ártatlanul, de ettől függetlenül megpróbálta a holttestet olyan pozícióba helyezni, hogy a helyszínelők egy balesetet véljenek felfedezni. A hatóság azonban szakértők segítségével hamar kiderítette, hogy Alayiah többszöri ütlegelés áldozata lett, így nem lehetséges, hogy egyszerűen kiesett az ágyából - ez volt az apja elképzelése az ártatlansága bebizonyítására. A 27 esztendős Spellman végül beismerte szörnyű tettét, s a bíróság 47 év börtönbüntetésre ítélte, így nyilvánvalaón még jó magaviselet mellett is csak nagyon sokára kerülhet szabadlábra.

Véleményem szerint ez teljesen jogos intézkedés, az ilyen embernek a villamosszék is enyhe büntetésnek számítana. Persze a kritikusok minden bizonnyal a videojátékok agresszivitást keltő hatásait is górcső alá veszik, újra...