A Battlefield 3-at fejlesztő DICE igazgatója, Karl-Magnus Troedsson keményen odamondott az Activisonnek -- persze csak burkolva, nehogy Mr. Kotick perrel fenyegethessen, ugyebár. Karl-Magnus az Official Playstation Magazine-nak nyilatkozta az alábbiakat:

"A konkurenseink túlságosan lassúak, hisz ugyanazt a motort és receptet használják játékaik építéséhez. Pedig egy idő után túl kell lépni ezen, s őket már nagyon rég láttam utoljára túllépni bármin is. Mi éppen most tesszük meg a következő lépést, szóval jobb ha vigyáznak, mert jövünk. Ráadásul nagyon-nagyon gyors tempójú játékokat készítenek. Mi ezzel szemben egy történetet mesélünk el, sokkal több drámával. Nem az a célunk, hogy egy hullámvasút legyen a vége, ami úgy hat órát tart."

Hát igen, ebben a kritikában minden benne van. Az Activison ugyebár már kifejtette, hogy a következő Call of Dutyban sem lesz új grafikus motor (részletek itt), és nagyon valószínű, hogy a játékélmény sem megy majd át komolyabb fejlődésen. Ezzel szemben a Battlefield 3 nagyon úgy néz ki, hogy új lépcsőfokot jelent majd mind technológia, mind játékélmény szintjén, s itt most egyszerre tessék gondolni az egy- és többjátékos lehetőségekre.