• Elindult a Discord digitális áruházának a glboális bétája
  • Jelenleg 19 játék kapható itt, ebből 5 Discord exkluzív
  • A kínálat a tervek szerint végig kicsi, de minőségi marad majd
  • Valamint saját launchert is indít a cég

A három éve alapított Discord igen alaposan kinőtte magát az eltelt időben, és nagyon úgy néz ki, hogy a következő lépésben a Steam és a GOG babárjaira kíván törni, vagy legalábbis saját digitális áruházat indítani. A projekt zárt bétája már augusztus óta fut, most azonban már a világ minden pontján elérhető a webáruház.

discord-shop-02.jpg

A megvehető játékok listája még elég kurta, és a tervek szerint ez így is fog maradni. A Discord munkatársai a minőség a mennyiség felett elvet vallják magukénak, és ennek megfelelően saját kézzel válogatják majd ki a kínálatba felkerülő összes címet. Jelenleg 19 játék érhető el a digitális áruházban, ezekből 5 Discord exkluzív. A cég szerint ezek a címek 90 nappal előbb jelennek majd meg náluk, mint például a Steamen vagy a GOG-on, azonban ez az időkorlát konzolos megjelenésekre már nem érvényes.

A Discord Nitro felhasználók pedig innentől kezdve különféle játékokhoz is hozzáférhetnek, havi 9,99 dollárért (2800 forintért) cserébe. Érdemes lehet megjegyezni, hogy a digitális áruházzal együtt egy launchert is indított a Discord, mely feltérképezi a gépünkön lévő játékokat, és lehetővé teszi, hogy egy helyről indítsuk azokat.

discord-shop-01.jpg