• Saját streamelő szolgáltatást indított a Valve Steam TV néven
  • Az oldal csak pár óráig üzemelt, jelenleg nem elérhető
  • De amíg működött, a The International meccsei mentek rajta

Úgy tűnik, több vasat is a tűzben tart jelenleg a Valve. Nemrég vásárolták fel a Firewatch fejlesztőit, utána pedig bejelentették, hogy az idei Gamescomon ők is jelen lesznek, valamint a tavaly beharangozott Artifact című kártyajátékuk megjelenése is hónapokon belül esedékes. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy Gabe Newell csapata a Twitch babérjaira tör, egyelőre viszont csak titokban.

Nemrég ugyanis a Valve regisztrálta a Steam.tv domaint, és hamarosan már működött is az oldal, ahol a jelenleg is zajló The International meccseit streamelték az érdeklődőknek. Bár a Steam.tv jelenleg nem elérhető,  amíg működött, akár a saját Steam felhasználónkkal is beléphettünk az oldalra, így ott is chatelhettünk a barátainkkal, vagy meghívhattuk őket, hogy együtt nézzük valamelyik érdekesebb közvetítést, mi magunk azonban még nem streamelhettünk.

A Valve egyelőre nem jelentette még be, hogy pontosan mik a terveik a Steam.tv-vel, azonban nem túl merész gondolat kijelenteni, hogy valószínűleg a Twitch-nek és a YouTube Gamingnek próbálnak konkurenciát állítani a streamelő szolgáltatásukkal.

steam-tv-01.jpg