Az elmúlt időszakban a Valve már több fejlesztőt kitiltott a Steamről, mert azok hamis értékelésekkel próbálták a valósnál jobb színben feltüntetni játékukat. Ez volt a helyzet a Wild Buster: Heroes of Titan című játékkal is: a Valve állítása szerint a kiadó Insel Games retorziók kilátásba helyezésével vette rá a fejlesztők alkalmazottait arra, hogy vegyék meg a játákot, és adjanak neki magas pontszámot. 

A Steam Bussiness Team tagja, Tom Giardino most megszólalt, és elmondta, hogy az ilyen eseteket nagyon könnyen meg tudják találni, a fejlesztőket pedig azonnal hatállyal és örökre kirúgják a legnépszerűbb digitális játékáruházból. Ezzel Cliff Harris, a Positech Games alapítójának csütörtöki kijelentésére reagált, aki szerint a Steam értékelési rendszere "alapjaiban törött". 

"Én nem csinálok ilyet, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy nem mindenki játszik becsületesen. Egyetlenegy áruházban sem lehet a termékekre adott pontszámot komolyan venni megfelelő ellenőrzés nélkül." -- írta saját Twitter-csatornáján.

hez9zwjoa7rp52afdcipqe-650-80.jpg 

Az Acram Digital ugyanezen ok miatt lett eltávolítva május elején, miután az egyik alkalmazott, Grzegorz Kubas írt hamis értékeléseket. A ban után Kubas közleményt bocsátott ki, melyben leírta, hogy a fejlesztők nem vettek részt akcióban, "az a saját hülye ötlete" volt, így azt kéri a játékosoktól, ne a fejlesztőtársait okolják a történtekért, csak őt. Késő bánat, eb gondolat.