A Disney nem újította meg a Star Wars 1313 licenc feletti birtokjogot, ami azt jelenti, hogy a játék jogilag egyszerűen megszűnt létezni, vagy legalábbis a Csillagok háborúja minden anyagát birtokló Disney-nek nem képezi tulajdonát többet. Ez utóbbi akár azt is jelenthetné, hogy más lecsaphat a Star Wars 1313-ra, de mivel a mickey egeres cég kezében van a teljes Galaxis, ezt csak őcincogója engedélyével lehetne megtenni. Vagy már lehet, hogy úgy se, tudja fene, hogy alakulnak a birtokjogok az amerikai törvények szerint egy ilyen furcsa helyzetben.

A Star Wars 1313 egy ambiciózus TPS akciójáték volt, amit a 2012-es E3-on mutatott be az akkor még létező LucasArts. A program lenyűgözte az újságírókat, és bár nem láttunk belőle sokat, nyilvánvaló volt, hogy a koncepció, miszerint egy fejvadászt alakítva szállunk alá Coruscant bűnözőktől hemzsegő szegénynegyedeibe, végre megadhatja a kellő lökést a családbarát George Lucas által folyamatosan megszentségtelenített Star Wars-univerzumnak.

Sajnos azonban a LucasFilm Ltd. felvásárlása utána  LucasArts is a Disney-hez került, amely már a vételi szerződés aláírásának másnapján nyilvánvalóvá tette, hogy a videojátékok nem érdeklik őket. Rövidesen bezárták az évek óta csak vegetáló LucasArtsot, a Star Wars 1313-at pedig törölték. Mint kiderült, az E3-as bemutatót követően maga George Lucas is belekontárkodott a fejlesztésbe. Ráerőszakolta a játék készítőire, hogy az új fejvadászkaraktert cseréljék le a már egymilliószor szerepeltetett Boba Fettre, a sztorit pedig írják át eredettörténetre (nem mintha abból nem kaptunk volna éppen eleget a "Klónok támadása" című filmben, legalábbis ahhoz képest, hogy Fett később csak pár másodpercre tűnt fel a Star Wars mozifilmekben). Ebből végül a Star Wars 1313 törlése miatt nem lett semmi -- ki tudja, talán jobb is így.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!