• Készül a Dragon Quest Walk, ami egy augmented reality játék lesz
  • Japánban idén érkezik Androidra és iOS-re

Az okostelefonok világában ugyan jó néhány éve jelen vannak már a különféle AR (augmented reality) megoldások, az igazi áttörést játékfronton azonban a Pokémon Go hozta el. Nem csoda, hogy egyre többen próbálják utánozni: ott van például a közelmúltban bejelentett Minecraft Earth, de már maga a Niantic is dolgozik a "folytatáson", ez lesz a Harry Potter: Wizards Unite.

Most újabb nagy franchise hasít magának egy szeletet az "AR tortából": a hétvégén bejelentették a Dragon Quest Walk névre hallgató mobilos címet.

a-dragon-quest-is-vag-egy-szeletet-a-pokemon-go-tortajabol.jpg

Az első trailer a konkrét játékmenetből sokat nem mutat még, klasszikus Dragon Quest lényeket, slime-okat és egyéb kreatúrákat láthatunk az utcákon tombolni. Az azonban elég egyértelműnek tűnik, hogy a koncepció hasonló lesz, mint a Pokémon Go esetében - mászkáljunk a városban és a természetben, és fedezzük fel a valóság és a Dragon Quest-univerzum keverékét a telefonunk kijelzőjén keresztül.

A Dragon Quest Walk Japánban még az idei év folyamán megjelenik Androidra és iOS-re. A nyugati megjelenésről egyelőre még nem esett szó.