Tegnap mutatkozott be az Xbox One, a Microsoft pedig lepaktált az ördöggel Electronic Artsszal, így a hatalmas kiadó az EA Sports legnagyobb címeinek nextgen változatait a redmondi standon mutatta meg a nagyközönségnek először. Bár mi PC-sek is ámultunk és bámultunk, ma délelőtt jött a feketeleves: a PC-s FIFA 14 nem kapja meg a fejlesztett Ignite motort.

A hírt az EA még csak be sem jelentette rendesen, egyszerűen feldobták Twitterre a dolgot, odaröffentve mellé, hogy "ja igen, a PC-vel kapcsolatos kérdésre ez és ez a válasz". Hát köszönjük. Igaz, nem vártunk sokkal jobb bánásmódot, elvégre az Xbox 360-on és PlayStation 3-on már rég hódító motort is csak a FIFA 12-ben kaptuk meg -- ki lehet számolni, mennyit kell várnunk az Ignite személyi számítógépes bemutatkozásáig.

Mondjuk a döntés a kissé antipatikus bejelentés ellenére is érthető. Az EA egyik legnagyobb sorozata a FIFA, évente megszámlálhatatlul sokat adnak el belőle. Fontos tehát, hogy amilyen gép csak van, fusson rajta. S mivel az Ignite csak az erősebb konfigurációkat szereti (eleve négynél több processzormaggal felvértezett rendszerekhez tervezték), egyelőre ostobaság lenne PC-n is kötelezővé tenni. Ugyanakkor mi, akik masszív masinákkal várjuk a legújabb fociszezont, nem érezhetjük magunkat kiengesztelve -- még akkor sem, ha a jelenlegi konzolokra tervezett FIFA 14 is jól mutat.

A fenti videó csak szívfájdítás kedvéért szerepel a hírben, megmutatva, milyen lesz az Ignite-os FIFA 14 (meg egy sor további EA Sports alkotás). Az Ignite Xbox One-on és PlayStation 4-en fut majd.

FIFA 14 -- Megjelenés: 2013 ősz -- Gépigény: nem ismert