Szép lassan az összes klasszikus Final Fantasy epizód megjelenik PC-re, legutóbb a VI. rész jelent meg Steamen. A Square Enix egy trailerben közölte, hogy a IX. rész is megérkezik PC-re, Androidra és iOS rendszerekre. A Final Fantasy IX a sorozat legjobb értékelésekkel rendelkező felvonása, a Metacriticen 94%-on áll az összpontszáma, egyben kereskedelmi siker lett, hiszen több, mint öt milliót adott el belőle a Square Enix 2003. májusáig.

A cím a Square Enix japán oldalán tűnt fel és bár sok információt nem tartalmaz, valamikor 2016-ban jelenik meg a program, ami a Gaia nevű planétán játszódik (ez a Gaia nem azonos a FF VII világával), és egy kontinensek közötti háború történetét meséli el. 

A bejelentéshez érkezett egy valamivel több, mint másfélperces trailer, ami a főszereplők bemutatásán kívül némi játékmenetet is tartalmaz. és nagyon hangulatos zenét. Ha a széria rajongója vagy, mindenképpen érdemes lesz beszerezned, hiszen az egyik legikonikusabb sorozatról van szó, mely mára egyértelműen a játéktörténelem része lett.