Most már tényleg csak pár hét választ el minket az idei Gamescomtól, a nagy kiadók sorra jelentik be, mivel készülnek a legfontosabb európai show-ra. A Focus Home Interactive felhozatala igen impozáns, a már ismert, hamarosan megjelenő címek mellett egy sokak által várt játékot is lelepleznek.

Kezdjük utóbbival a sort, hiszen nyilván sokan kíváncsiak rá, mivel rukkolt elő a Lords of the Fallent jegyző Deck13. A projektről annyit tudunk, hogy egy hardcore RPG lesz innovatív harci mechanizmussal – minden mást majd a kiállításon derül ki.

A másik nagy cím kétségkívül a Divinity: Original Sin: Enhanced Edition, a nagy sikerű szerepjáték konzolokra hangolt verziója, amelynek azonban a PC-s játékosok is örülhetnek (részletek a kapcsolódó cikkünkben). Kint lesz természetesen a Blood Bowl 2 és az Act of Aggression is, mindkettő kipróbálható lesz a Focus standján. A Spiders fejlesztésében bemutatkozik a Technomancer (PS4, Xbox One, PC), egy posztapokaliptikus, cyberpunk sci-fi RPG, amely a Mars: War Logshoz hasonlóan ismét a vörös bolygóra kalauzol el minket. A Warhammer 40K univerzum kedvelői megnézhetik, mennyire hű a Games Workshop asztali játékához a Tindalos műhelyében készülő Battlefeet Gothic: Armada, és hogy az indie címeket kedvelők se maradjanak ki, a Swing Swing Submarine csapatától (Blocks That Matter, Tetrobot and Co.) jön a Season after Fall című felfedezős 2D-s platformer, főszerepben egy kisrókával – mivel erről a játékról eddig kevés szó esett, álljon itt a tavalyi gamescomos trailer, ráhangolódásképp.