A Turn 10 cáfolta azt a korábbi hírt, miszerint a Forza Motorsport 5 már az induláskor egy DLC telepítését kéri -- vagyis jobban mondva ez csak részben hamis. Az tény, hogy a játék első elindításakor nem lesz szükségünk semmi másra, csak a lemezre, ám egy bizonyos ponton telepítenünk kell, hogy élvezhessük a karriermód utolsó szakaszát. Az egész valahogy úgy fog működni, mint az előző két Forza Motorsport dobozában fellelhető kettes számú lemez, melyet használnunk kell, hogy megkapjuk azt a játékot, amiért fizettünk.

Mindezt Dan Greenawalt mondta el, aki ezzel korrigálta is a korábban elhangzottakat, melyek szintén az ő száját hagyták el. Elmondta továbbá azt is, hogy a játék gyakorta fog kisebb méretű csomagokat leszipkázni az internetről. Ezek a többi játékos Drivatar profiljaim valamint pályák és autók lesznek, de letöltésük nem zavarja meg a játékmenetet, s igazából nem is kötelezőek, de nagyon hasznosak, hiszen mélyítik az élményt.

További jó hír, hogy az Xbox One-exkluzív Forza Motorsport 5 minden játékmódja offline üzemmódban is használható lesz a karriertől a Drivatarunk betanításáig, a teljesítményünk pedig akkor kerül fel a globális ranglistákra, amikor legközelebb csatlakozunk a világhálóra. A Forza Motorsport 5 tehát nem követel meg folyamatos internetkapcsolatot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Forza Motorsport 5 -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nincs