A történet érdekessége azonban nem az, hogy több hónap kellett a nagy felfedezéshez, hanem az, hogy objektíven kezelte a dolgot a játékokhoz híresen semmit sem értő Fox & Friends műsor. Egy valóságos témára hívták fel a figyelmet, nevesen arra, hogy az új MoH egy megtörtént konfliktust idéz fel, ami bizony sokaknál régi sebeket téphet fel.

Karen Meredith, aki hat évvel ezelőtt Irakban veszítette el a fiát, tiszteletlennek tartja a Medal of Honort, elsősorban amiatt, mert egy olyan eseményt dolgoz fel, ami még mindig komolyan jelen van az amerikai köztudatban. A Fox riportere azonban a játék védelmére kelt és elmondta, hogy a tálibokkal csak a multiplayer módban játszhatunk, továbbá hozzátette azt is, hogy a célcsoport átlagéletkora 35 és 39 év között van, vagyis a gyerekek sincsenek veszélyben, illetve felolvasta az Electronic Arts közleményét, melyben Amanda Taggart egy képletes példával elmagyarázta, miért kellenek a tálibok.

„Hétéves korunk óta ezt a játékot játsszuk. Ha valaki a rendőr, valakinek rablónak, vagy kalóznak, vagy űrlénynek kell lennie. A Medal of Honor multiplayer módjában valakinek a tálibok oldalán kell lennie.”

Eltekintve a fenti műsortól egyelőre nem kavart túl nagy port a modern Medal of Honor, és reméljük így is marad, nem szeretnénk, ha hasonló sorsra jutna mint a Six Days in Fallujah.