• A Fox nyitott a Firefly feltámasztására
  • Amit 2003-ban kaszált el
  • És amiben korábban egyáltalán nem hitt
  • Tim Minear producer imádna egy 8-10 részes új évadot

2002 és 2003 között futott a Joss Whedon űr-western sorozata, a Firefly, ami könnyed humorával és lepusztult világával rengeteg rajongót nyert meg magának. A gond csak az volt, hogy a 20th Century Fox mindent megtett azért, hogy ez a sorozat elbukjon.

Nem adott rá elég pénzt, olyannyira nem, hogy Kaylee báli ruhája az egyik stábtag menyasszonyi ruhája volt, míg a Szövetség katonái a Csillagközi invázióban látott jelmezeket viselték. Emellett a pénteki halálzónában vetítette a sorozatot már az elejétől kezdve, plusz még össze is keverte az epizódokat, hogy az a kevés dolog, ami összefüggött az amúgy lazán kapcsolódó részekben, érthetetlenné váljon.

Mit ad isten, a Firefly elbukott, amit csak tetézett, hogy bár 2010-ben a Universal jóvoltából elkészülhetett a Serenity című, a szériát lezáró mozifilm, az is megbukott a kasszáknál, és a Firefly Online-t sem sikerült befejzni. Innentől kezdve esélye sem volt annak, hogy a Firefly feltámadjon. Legalábbis eddig.

A Fox egyik elnöke, Michael Thorne a TheWrap-nak azt mondta, hogy igencsak nyitottak a dologra, sőt már egy ideje gondolkodnak rajta, csak eddig úgy érezték, hogy a The Orville mellett nincs szükségük egy másik, űrhajós sorozatra. Ez az akadály azonban elhárult azzal, hogy a The Orville-t a harmadik szezontól már a Hulu adja.

Persze ez még távolról sem jelenti azt, hogy a Firefly feltámadhat. A legnagyobb hátráltató tényező az emberi oldal. Joss Whedon jelenleg az HBO-nak készíti a The Neverst, a producer, Tim Minear pedig a 9-1-1-en dolgozik pont a Foxnál. A színészek java talán még rá is érne, kivéve Ron Glasst, aki sajnos 2016-ban elhunyt, ám az karaktere amúgy sem térhetne vissza egy folytatásban. Viszont a főszereplőt, Malcom Reynoldost alakító Nathan Filionnal már lehetnek gondok, hiszen ő jelenleg Az újoncban játszik főszerepet. Bár az is igaz, hogy imádta Mal karakterét, így feltehetően szívesen visszatérne a szerepbe.

firefly-crew.jpg

Reménykedésre adhat okot az, hogy manapság nagy divatja van a régi sorozatok folytatásának. Új epizódokat kapott a Twin Peaks és az X-akták is, január 23-án pedig tovább szövik a Star Trek: Az új nemzedék történetét a Picard-ban. Ezután nem lenne meglepő, hogy a Firefly is visszatérne. Szintén bíztató, hogy Tim Minear korábban szintén a TheWrap-nak azt nyilatkozta, hogy Whedonnal olykor-olykor beszélgettek a folytatás ötletéről (1-2 karaktert tartanának meg a régiek közül és új szereplők közé helyeznék őket), és ő személy szerint imádna egy 8-10 részes évadot.