A dolog nem úgy zajlott, hogy az összes ott lévő játékok közül választottak ki tíz nyertest, hanem a játékokat be kellet nevezni, hogy aztán a rendezvény zsűrije kiválassza a győzteseket.

A Games Convention 2008 győztesei Már a bevezetőben említettem, hogy a legjobb PC-s játék kategóriájában Will Wright következő, nagy sikerűnek ígérkező műve, a Spore győzedelmeskedett. A Spore-ról, amelyben saját egyedi fajunkat menedzselhetjük, már szerintem mindenki tudja, hogy milyen jó kis játék lesz.

A legjobb Xbox 360 játék címét Faith tetőkön való ugrabugrája, vagyis a Mirror’s Edge nyerte. A svéd DICE-nál készülő játékkal egy kis betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen érzés lehet harminc emelet magasan elvéteni egy ugrást...

A Sony háza táján a legjobb Playstation 3 játék díját a Little Big Planet kapta, ami nem meglepő, hiszen akiknek már lehetőségük volt kipróbálni, azok ódákat zengtek róla, és persze nagy várakozás övezi a PS3 tulajok körében is. A PSP-n a Resistance: Retribution diadalmaskodott. A nagy testvéren már bizonyított lövölde a kézi konzolon is hamarosan lehetővé teszi, hogy szitává lőjünk néhány idegent. A Playstation 2 kategóriában pedig túl kevés volt a nevező, ezért sajnos ott nem született nyertes.

A Nintendónál a Wii-n a Skate It kapott aranyérmet. Az EA fejlesztésében álló gördeszkás játék az ígéretek szerint a lehető legjobban kihasználja majd a konzol mozgásérzékelő képességeit. A kiállítson látható DS játékok közül pedig a Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood győzött. Ezt a szerepjátékot a Bioware készíti, és jócskán el fognak térni a megszokott Sonic formulától.

A legjobb mobiltelefonos játék a Pro Evolution Soccer 2009 lett. Erről azt hiszem, nem is lehet sokat mondani, mobiltelefonos grafika, és jó szórakozás az unalmas órákban, ha éppen nincs a közelünkben egy konzol vagy PC.

Az online játékok közül a zsűri szívét legjobban a Warhammer Online: Age of Reckoning dobogtatta meg. A Mythic Entertainment műhelyében készülő MMOG már nagyon közel áll a kiadáshoz, hiszen idén ősszel már a boltokba is kerül. Garantált a szórakozás mindenkinek, akik szereti a Warhammer világát.

A legjobb hardver díját pedig a Playstation PlayTV vitte el. Ez a kis szerkezet a Playstation 3-at a földfelszíni sugárzású tévéadások felvételére és megtekintésére teszi alkalmassá.